Estrenes

Guineu descriu la ciutat d'«Uralita i amiant»

Estrenem el nou senzill de la compositora i cantant terrassenca, «Uralita i amiant»

| 14/02/2024 a les 17:00h

Guineu
Guineu | Lidia Rebollar
Després del seu últim disc Una sacsejada (Propaganda pel Fet!, 2023), la cantant i compositora de Terrassa Aida Giménez 'Guineu' continua demostrant la seva voluntat provocativa i el seu particular estil cuqui-trash. Així s'evidencia en el nou senzill que avui estrenem, "Uralita i amiant", una cançó que ironitza sobre el paisatge industrial de la ciutat. El tema manté les guitarres elèctriques característiques del pop de Guineu, amb unes bateries sintetitzades i una potent línia de baix. La suma de tot això resulta en una cançó festiva i vibrant en què la cantant balla entre runa industrial d'"Uralita i amiant"; i és precisament això el que mostra el videoclip. 


A "Uralita i amiant", Guineu descriu un paisatge industrial que podria ser el de qualsevol ciutat que coneixem. L'artista terrassenca explica que, "tot i expressar-ho musicalment d'una forma alegre, no deixa de ser una cançó on he volgut transmetre la tristesa que em provoca viure i treballar en ciutats grises, on l'arquitectura urbana deixa molt a desitjar". La cantant sosté que "els llocs els fa la gent, això està clar, però a vegades busques estar sola i es fa molt difícil sentir-se bé amb una mateixa si el que t'envolta són edificis lletjos i carrers bruts mal asfaltats".

Si a Una sacsejada Guineu es decidia per acompanyar les lletres fosques amb una música que hi anava en consonància, en aquest nou senzill s'aventura a agafar la tristesa i convertir-la en una festa, fent un tema alegre i provocatiu. "Que és la cançó més alegre i ballable que he tret mai està claríssim. Amb en Ramon Reina com a productor, hem volgut cercar una sonoritat més explosiva que contrasta amb la lletra, que és trista i decadent", reconeix la terrassenca. Tot i així, s'afanya a aclarir que "no és una cançó protesta i ho faig amb un to amistós, però no deixa de ser una crítica al paisatge de les nostres ciutats. No crec que als alcaldes i alcaldesses que s'hi sentin identificats tinguin intencions de compartir-la". Segons la cantant, aquest contrast entre la música i la lletra "va sorgir de forma natural, però crec que ja és marca de la casa. No puc evitar el cuqui-trash".

Sobre si "Uralita i amiant" podria ser l'avançament d'un nou disc, Guineu diu que "de moment és una cançó que necessitava fer després d'un disc molt intens, trist i que em va sacsejar de veritat, ara just fa un any. Tenia moltes ganes de trencar una mica amb la dinàmica melancòlica i provar altres maneres de compondre". L'artista, però, no nega que "amb en Ramon Reina, tenim alguna cosa més al forn i que, si ens agrada com queda, podria convertir-se en més que un senzill". 

"Uralita i Amiant" ha estat produïda per Ramon Reina i Guineu, gravada a EM Estudi sota la batuta de Xavi 'Califa Junior' Escribano i amb mix i màster de l’Àlex Ferrer. Amb els tambors de David Cobos, les guitarres de Pau Mas i el baix del mateix Ramon Reina. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Guineu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.