Actualitat

Itaca Band denuncia la instigadora del rumor d'agressió masclista

El Departament d'Igualtat de la Generalitat i de l'alcadessa de Montcada donen suport al grup

Despres de dos mesos de concerts suspesos, el retorn d'Itaca Band serà el 27 d'octubre al festival Cruïlla de Tardor

Itaca Band demana diàleg amb els col·lectius feministes

| 22/09/2017 a les 14:10h

Roda de premsa amb la trombonista, Maria Astellé visiblement emocionada
Roda de premsa amb la trombonista, Maria Astellé visiblement emocionada | Vibra
El grup montcadenc Itaca Band ha presentat una querella per injúries i calúmnies contra la persona que va iniciar els rumors que acusaven "falsament" el cantant del grup d'agressions masclistes i sexistes. En els últims mesos la banda diu haver rebut un linxament públic a les xarxes socials i en el darrers dos mesos ha vist com se li cancel·laven, per aquest motiu, catorze concerts. 

En roda de premsa al Col·legi de Periodistes aquest divendres, els membres de la banda s'han acompanyat d'una representant de la Conselleria d'Igualtat i Família de la Generalitat, Susanna Villacampa, i de l'alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos, muncipi d'on és el grup. La trombonista de la banda Maria Astellés ha explicat que la situació s'ha convertit en insostenible, tant que el cantant del grup ha hagut de demanar la baixa mèdica fins a mitjans d'octubre.

El grup montcadenc havia aturat la seva activitat des del concert del darrer 22 d'agost a les festes de Sants, que va ser boicotejat per col·lectius feministes encesos per les acusacions que s'havien escampat per la xarxa. Després d'intentar sense èxit arribar a una solució a través del diàleg, la banda ha decidit actuar judicialment i posar una denúncia per injúries i calúmnies a l'autor del post on s'acusava el cantant del grup, Albert Garcia. Sense voler donar el nom de la persona a qui es denunicarà, la representant de l'equip jurídic d'Itaca Band, Esther Meya, ha deixat clar que "la banda es tornarà a querellar amb tot aquell que els acusi o s'hi manifesti amb violència sense cap ànim reparador".

La voluntat de diàleg per part del grup amb els col·lectius feministes s'ha fet visible els darrers mesos, però sense cap resultat evident. Durant la roda de premsa, el baixista de la banda Kel Sangüesa ha afirmat que han "après molt de conflictes feministes i que hem après que el linxament públic no porta enlloc". També han demanat que se'ls permeti "ser part de la solució i no del problema". Visiblement emocionada, Maria Astellés ha declarat: "Itaca Band diu prou a una situació injusta per tots els membres de la banda".

Els delictes dels quals s'acusarà l'autor de les paraules difamatòries s'adiuen al fet que l'acusació que va fer ara fa tres anys al post del blog era falsa. A més, tal com recorda la representant de l'equip jurídic, "aquesta acusació ha portat a una condemna directa que ha abolit el sistema de garanties sense que hi hagués un judici previ". Durant aquests anys, i especialment després del concert de Sants, la banda ha rebut forts insults a les xarxes que han derivat en la denúncia per injúries. 
 

Membres de la banda amb l'alcaldessa de Montcada i la representant del Departament d'Igualtat. Foto: Marcel Pujols


Suports polítics
Des del Departament d'Igualtat i Família, l'advocada de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI de la Direcció General d'Igualtat, Susanna Villacampa, ha reclamat la necessitat de "denuncia de qualsevol forma de violència masclista", i ha afegit que des del seu àmbit es treballa en un pla contra els micromasclismes entre els joves. També ha destacat que "la música és un molt bon instrument per fer divulgació de la prevenció". 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Montcada i Reixach ha defensat el "suport incondicional" cap a la banda després de les "acusacions gravíssimes" que han rebut. En paraules de Campos: "Ens sentim orgullosos d'Itaca Band per portar el nom de Montcada a tot el món i per la seva implicació en el teixit associatiu del municipi". Ha fet una crida a l'esperança dient que "la banda tornarà a començar i la vostra tornada serà explosiva".

Futur imminent
Després d'un mes d'aturada i l'anul·lació de catorze concerts, la banda tornarà als escenaris el 27 d'octubre dins el programa del Festival Cruïlla de Tardor a l'Hivernacle del Poble Espanyol. A l'oportunitat concedida pel festival s'hi ha de sumar la voluntat expressa de la banda de no rebre un catxet per a aquest concert. Entre les dates suspeses durant aquests dos mesos hi havia la participació del grup a les Festes de la Mercè de Barcelona, aquest cap de setmana.

Sobre si durant aquests mesos s'han plantejat la possibilitat de dissoldre la banda, Maria Astellé ha afirmat que no els ha passat pel cap en cap moment. El grup seguirà presentant el seu quart disc, Explosiva (Halley Records, 2017).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Itaca Band, actualitat

COMENTARIS

Seguidor de la Banda

Ramon Sanahuja , 22/09/2017 a les 20:10

Torna am mes for a que Mai. I calla tant boca moll, que parla no mes per fer mal, indistintament

Ja era hora

Txeku, 23/09/2017 a les 10:14

Ja era hora d'aturar a aquestes feminazis que acusen i condemnen sense proves. Esperem que els facin pagar els diners que ha perdut la banda per culpa d'aquesta falsa acusació, que paguin una forta multa que serveixi de precedent per a que en el futur ningú no pugui destrossar de manera gratuïta la reputació d'una persona.
Societat Democràtica 1 - Feminazis 0 !!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.