Concert

L’Alguer canta i fa cantar

Es presenta a l'Alguer un llibre-CD adreçat a les famílies

El concert es repetirà a l'Hospitalet de Llobregat el 23 de març

| 21/01/2018 a les 08:00h

Meritxell Gené amb Claudio Gabriel Sanna
Meritxell Gené amb Claudio Gabriel Sanna | Giampaolo Catogno / Plataforma per la Llengua

El Teatre Cívic de la ciutat catalana de Sardenya va acollir ahir a la nit un doble concert, organitzat per Plataforma per la Llengua, BarnaSants, Fundació Meta i del Comú de l'Alguer– de presentació del llibre disc Mans Manetes. L’Alguer: Paraules, cançons i veus de minyons (Plataforma per la Llengua, 2018). El concert va servir per presentar 18 de les cançons del CD i va reunir dalt de l’escenari algunes de les veus que hi van participar. Sota la batuta de Marc Serrats i Claudio Gabriel Sanna –Hi faltava la tercera pota del projecte, Raph Dumas–, diversos alumnes d’edats compreses entre 7 i 11 anys i alguns cantants consolidats van anar desgranant les cançons davant d’un públic que en gran mesura s’hi va anar afegint, sobretot a partir de “La pastoreta”, la sisena cançó de la nit. Hi van cantar el valencià Pau Alabajos, la ponentina Meritxell Gené, el barber de l’Alguer Antonio Maresca i el cantant del grup local I Pirati, Danilo Lutzoni, però l’ovació més gran de la nit se la va endur Sofia Candoni, la veu més petita del concert, de només 7 anys.

Mans Manetes. L’Alguer: Paraules, cançons i veus de minyons és un disc de 22 cançons acompanyat d’un llibre de 100 pàgines en el que hi trobem les lletres de les cançons, la seva traducció a l’italià i una petita explicació relacionada amb la peça. A més, també hi ha petits vocabularis de paraules no compartides.
 

Pau Alabajos en concert a l'Alguer Foto: Giampaolo Catogno / Plataforma per la Llengua


Marc Serrats, Claudio Gabriel Sanna i Raph Dumas són les ànimes d’un disc en el que també hi participen artistes d’arreu dels Països Catalans, entre els que hi ha Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba, Carles Belda, Joan Garriga, Meritxell Gené, Sanjosex, Guillem Roma, Àngel Maresca ‘Lo Barber’ i Danilo Lutzoni (I Pirati) a més de diversos alumnes de les escoles alguereses. Se n’ha fet una tirada de 10.000 exemplars, amb la voluntat d¡arribar a totes les famílies de l’Alguer i posar-ne també alguns a la venda a les llibreries catalanes.

El proper 23 de març, el Teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat acollirà, en el marc del festival BarnaSants la presentació barcelonina del projecte.

 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Marc Serrats, Claudio Gabriel Sanna, L'Alguer

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.