Entrevista

Rels: «Busquem sons internacionals»

El grup eivissenc encara l'enregistrament del seu tercer disc fent provatures als directes

El 24 de juny actuaran al poble eivissenc de Sant Joan

| 22/06/2018 a les 19:00h

Imatge il·lustrativa
Els eivissencs han patit molts canvis al llarg de la primera dècada de trajectòria, però ja fa dues temporades que mantenen la mateixa banda. Amb Sergi Tur al capdavant, parlem amb el líder de la formació per conèixer més a fons el projecte.

En quin moment us trobeu actualment?
Sergi Tur: Amb Rels tenim prop de deu anys d'història. Hi ha hagut molts canvis amb la banda, tots els membres han anat canviant menys jo. Ara fa dos anys que tenim la mateixa formació. Estam contents perquè gravarem un nou àlbum, el tercer, i les cançons noves tenen un aire diferent.

Quan entrareu a gravar?
Estam preparant les cançons, encara no tenim dates de gravació, però esper que cap a final d'any. Anam amb la calma, no volem tenir pressa, hem decidit fer-ho amb temps. Dediquem els caps de setmana a treballar amb el disc. 

Ha variat molt el procés de creació de les cançons amb tants canvis?
El procés de creació de la banda no ha variat. Sempre he compost les cançons, amb la guitarra, i a poc a poc han anat evolucionant en contacte amb el grup. Componc la lletra i la melodia principal de la cançó, a casa, i després la banda intervé en els arranjaments. Treballam bastant entre nosaltres. Els músics actuals són Santi Bonet (violí i mandolina), Sara Arribas (baix), Dani Marín (bateria) i jo mateix (guitarra i veu).



I les cançons, amb aquesta nova formació cap on han pres?
El grup hem fet un canvi per aquestes noves cançons, cap a una música més canyera, podria ser cap a un rock clàssic, si m'apures. Volem sortir una mica del so acústic i ara busquem sons més internacionals. La banda és més estable, coincidim bastant en idees i treballem molt les cançons. Intentem trobar la temàtica de la cançó i fer els arranjaments a partir del que diu la lletra, que no sigui només sonar bé i un ritme que acompanya una melodia. Estam intentant fer la música que ens agrada, mana una mica de què va la lletra. Normalment quan componc faig les dues coses a la vegada, una cosa me facilita l'altra. Si surt un riff potent intent escriure una lletra més forta, altra cosa és quan tenc la idea de la cançó que vull fer, per exemple, quan m'inspir en un viatge que he fet o en una situació concreta.

El proper 24 juny actuau al poble de Sant Joan, precisament per les festes de Sant Joan, una dia després de la revetlla. Com serà el concert?
Fem un set on hem afegit algunes cançons noves. Crec que la millor manera de gravar una cançó i quedar-ne convençut és que l'hagis tocat alguna vegada. Entenc que quan ets un grup consagrat, doncs no la mostres i sorpresa! La formació d'abans era una mica més acústica. Crec que les noves cançons són necessàries per al directe, perquè la gent reacciona més i millor. Ens serveix per saber el feedback. Tal vegada hi haurà cançons que no gravarem perquè la gent no ha respost igual. És un altre dels avantatges de tocar-les abans de gravar.

On més tocareu aquest estiu?
També actuarem a Can Jordi, a Eivissa, el 4 d'agost. No estam buscant molts concerts. Ens estam concentrant en la composició i producció del disc. Encara no tenim el cent per cent decidit, però la idea és gravar-ho sencer als estudis LaBedoble, a Terrassa, amb Marc Bòria. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevista, edr balears, Rels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.