Actualitat

«Mujer frontera», l'horitzó en si mateixa

Surt a la venda el tercer senzill de l'àlbum 'Perifèria', de Clara Peya

Alba Flores i Ana Tijoux col·laboren amb aquest tema que revesteix l'activisme social amb ritmes de pop minimalista i rap

Clara Peya: «El confinament m'ha fet veure que necessito la quotidianitat, l'afecte, el tacte»

| 10/02/2021 a les 14:00h

Clara Peya
Clara Peya | Silvia Poch
Clara Peya, Alba Flores i Ana Tijoux teixeixen la poètica de les veus alternatives amb “Mujer Frontera”, tercer senzill del nou disc de la pianista, Perifèries (Vida Records, 2021). En la línia dels temes que configuren l’EP, la cançó canta a tot allò que queda als afores d’un centre, d’una frontera que, més enllà de terrenal, esdevé espiritual i empírica. A sis mans, les artistes solfen un homenatge a totes aquelles dones que, de forma forçada i involuntària, queden al marge de les societats. 

El piano de Peya traça un camí que les tres veus recorren a un mateix ritme de pop minimalista, treballant de manera destacada els detalls i els silencis. Els versos parlen entre metàfores i declaracions directes d'allò que la mujer frontera té i no té, d'allò que ha estat i és i, finalment, de l’horitzó que ella mateixa representa per a si. Cantant a qui “llevaba los años de la libertad”, les estrofes líriques de Tijoux irromperen al final de la cançó amb la força que proporciona el rap.

Amb voluntat de destinar els beneficis de les vendes a Jornaleras de Huelva en lucha, el senzill ja es pot adquirir a partir de 2€ al BandCamp de la discogràfica. L'associació és un col·lectiu feminista que combat pels drets de les treballadores i contra l’explotació laboral i els abusos que aquestes pateixen als camps i magatzems. Tanmateix, Clara Peya desvelava ahir de primera mà una mica més del projecte Instagram, acompanyada de l'actiu i cantant Alba Flores.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clara Peya (@clarapeya)

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Perifèria, Clara Peya, Ana Tioux, Mujer Frontera, Alba Flores, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.