En portada

Els dotze finalistes del Sona9 interpretaran en cadascuna de les finals la seva musicació del poema que han escollit, de Jaume Coll Mariné ("Un camí") o Estel Solé ("La caverna")

Dotze anys de poemes musicats al Sona9

La poesia també és la protagonista al Concurs Sona9 2018. El passat 30 d'agost l'Acústica de Figueres va acollir la primera de les quatre finals que resten al concurs, a la qual seguiran ben aviat les de Tarragona per les Festes de Santa Tecla (divendres 14 de setembre), Vic en el marc del Mercat de Música Viva (dissabte 15 de setembre) i Barcelona per les Festes de la Mercè (divendres 21 de setembre). 

Actualitat

Oberta la convocatòria per al XI Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

S'hi poden presentar les cançons amb música original basades en un poema en llengua catalana

Fins al 11 de setembre del 2018 queda oberta la convocatòria per l'onzena edició d'aquest certament impulsat des del Celler Vall Llach.

David Carabén: "A cada Vinyoli hi ha una filtració rigorosíssima de la seva ànima"

El músic és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, amb la musicació del poema «Tot són preguntes», de Joan Vinyoli

El jurat del Premi Miquel Martí i Pol 2017 organitzat pel Celler Vall-Llach ha escollit entre els cinc finalistes David Carabén, finalista al Certamen Terra i Cultura per la seva musicació del poema “Tot són preguntes", de Joan Vinyoli, dins el disc de Mishima Ara i res (Warner / The Rest Is Silence, 2017).

Arnau Tordera: "He procurat ser un honorable transfigurador de Verdaguer"

El músic és uns dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, amb la musicació del poema «Adéu-siau, plaers del món» de Jacint Verdaguer

"Adéu-siau, plaers del món", de Jacint Verdaguer s'inclou a l'últim disc d'Obeses, Verdaguer, ombres i maduixes (Música Global, 2017), banda sonora d'una obra dedicada íntegrament al poeta de Folgueroles que es va poder veure al Teatre Romea. L’obra, basada en proses autobiogràfiques i poemes de Jacint Verdaguer, construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Arnau Tordera I n'és l'actor i l'autor de les músiques.

Toni Xuclà: "Palau i Fabre et fa sentir dins un quadre d'impacte de Dalí"

Ramon Mirabet i Toni Xuclà són entre els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura amb la musicació del poema «Salvador Dalí» de Josep Palau i Fabre

El jurat del Premi Miquel Martí i Pol 2017 organitzat pel Celler Vall-Llach ha escollit entre els cinc finalistes el duet Ramon Mirabet i Toni Xuclà, finalistes al Certamen Terra i Cultura per la seva musicació del poema “Salvador Dalí”, de Josep Palau i Fabre, primer senzill que presentava el disc col·lectiu que va commemorar enguany el centenari del naixement del poeta, Josep Palau i Fabre. Doneu-me un cor més petit, que aquest que tinc no se m'omple (Picap, 2017).

Maria Arnal: "És interessant sentir-nos nostres els poetes de fora del Principat"

El duet és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, amb la musicació del poema «No he desitjat mai cap cos com el teu» de Vicent Andrés Estellés

El jurat del Premi Miquel Martí i Pol 2017 organitzat pel Celler Vall-Llach ha escollit com uns dels cinc finalistes el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, finalista al Certamen Terra i Cultura per la seva musicació del poema “No he desitjat mai cap cos com el teu”, de Vicent Andrés Estellés, dins el disc 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017).

Víctor Bocanegra: "He connectat amb la bellesa i la perfecció formal de Carner"

El barceloní és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, amb la musicació del poema «Serenada d'hivern» de Josep Carner

El jurat del Premi Miquel Martí i Pol 2017 organitzat pel Celler Vall-Llach ha escollit com un dels cinc finalistes el poeta i músic barceloní Víctor Obiols, que sota el seu nom artístic de cantautor, Víctor Bocanegra, és finalista al Certamen Terra i Cultura per la seva musicació del poema “Serenada d’hivern”, de Josep Carner, que obre el llibre-disc Sacrilegis (Godall Edicions, 2017).

Més actualitat

Els 20 poemes musicats seleccionats per Lluís Llach al Terra i Cultura

Els finalistes s'anunciaran en unes setmanes, i el certamen culminarà el 16 de novembre al Palau de la Música

El certamen Terra i Cultura 2017, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les 20 propostes preseleccionades que optaran al X Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la penúltima fase poemes de Josep Palau i Fabre, Joana Raspall, David Caño i Montse Gort, entre altres.

El Terra i Cultura celebra 10 anys amb un concert al Palau de la Música

El premi a la millor poesia musicada en català s’atorgarà el 16 de novembre

El certamen Terra i Cultura, convocat pel Celler Vall-Llach i que cada any reconeix la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana, celebra enguany la desena edició i ho farà amb tots els honors, amb un concert al Petit Palau del Palau de la Música Catalana que tindrà lloc el dia 16 de novembre.

Lluís Llach obre la convocatòria pel X Terra i Cultura

Fins a l'11 de setembre es poden presentar poemes musicats al certamen

Un any més s'obre la convocatória d'aquest certamen al que, fins al 11 de setembre del 2017, s'hi poden poden presentar cançons amb música original basada en un poema en llengua catalana.

25 anys sense Joan Fuster

Va ser un dels intel·lectuals amb més vincles amb la Cançó

  Joan Fuster és un dels intel·lectuals contemporanis més influents en el pensament catalanista. Tot i que és conegut principalment pels seus escrits assagístics, la seva obra és abundant i polièdrica i també abasta la poesia. Alguns cantants han musicat els seus versos.

Mireia Vives i Borja Penalba guanyen el IX Terra i Cultura

El duet s'ha endut el premi Miquel Martí i Pol per a la musicació del poema "Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran

La musicació de Mireia Vives i Borja Penalba del poema "Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran ha estat la guardonada del IX Terra i Cultura, un certamen que impulsa el Celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

Max Villavecchia: "És una alegria que algú reconegui la meva primera musicació de poema"

"Vindrà la mort" és un dels cinc poemes musicats finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

Magnus Luna és un trio format per Anna Ferrer (veu), Max Villavecchia (piano i teclat) i Javi Garrabella (baix i electrònica). A "Vindrà la mort", però, intervenen com a intèrprets Ferrer i Villavecchia, també a la composició que ha estat escollida finalista al Premi Miquel Martí i Pol a millor musicació d'aquest poema de Joan Vinyoli.

Guiem Soldevila: "Em va seduir la mateixa musicalitat del poema"

"Dóna'm la mà" és un dels cinc poemes musicats finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

Guiem Soldevila és finalista musicant el famós poema de Joan Salvat-Papasseit amb l'aire introspectiu del seu primer disc, Nura (Blau, 2011). Amb aquest nou poema musicat és el tercer cop que queda finalista al Premi Miquel Martí i Pol. Tanmateix ho fa en un moment en què prepara un disc amb més lletres pròpies que d'altres, i que apareixerà la tardor del 2017.

Borja Penalba: "He arribat a un grau més en el meu camí de compositor"

"Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran és un dels cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

La cançó "Si no fores (no amb mi)" cantada per Mireia Vives i tocada i composta per Borja Penalba pertany a la novel·la L'amor fora de mapa (Sembra Llibres, 2016) de Roc Casagran, que inclou 14 poemes, dos dels quals ("La solitud" i "Post coitum tristesse") ja havien estat treballats prèviament entre escriptor i músic en una relació artística llunyana.

Ona Nua: "Musicar poemes és com un joc, és divertit"

La musicació de "La collita" de Vicent Andrés Estellés és una de les cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

"Llàgrimes" és la cançó que es basa en el poema "La collita" de Vicent Andrés Estellés musicat per Ona Nua, projecte artístic del cantautor valencià Josep Pérez. La cançó està inclosa al disc Un gat i l'home al seu costat, editat enguany per Mésdemil. 

Marta Elka: "Cada vegada més poemes formen part del meu repertori"

"Ales útils", de Miquel Àngel Lladó Ribas, és un dels cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

"Ales útils" és un dels tres poemes musicats i cantats per la mallorquina Marta Elka al disc col·lectiu L'inquilí de gel (Blau, 2016), sobre el poemari homònim de Miquel Àngel Lladó Ribas. El llibre ja va guanyar el XV Premi de Poesia Guillem Colom i Ferrà (2002), i el treball versa sobre la relació d'un pare amb el seu fill autista.

Finalistes del Terra i Cultura 2016

Borja Penalba i Mireia Vives, Guiem Soldevila, Magnus Luna, Marta Elka i Ona Nua, els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat del certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les cinc propostes finalistes del IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la darrera fase les adaptacions musicals dels poemes de Roc Casagran, Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Àngel Lladó Ribas.
 

Els 20 seleccionats per al Terra i Cultura

Lluís Llach ha escollit quins poemes musicats competiran al certamen

El certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les 20 propostes preseleccionades que optaran al IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la penúltima fase poemes de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Montserrat Abelló i Ramon Llull, entre altres.

Els poemes i versions del Sona9 a l'Acústica

Reviu els temes que van interpretar els semifinalistes

Dissabte 3 de setembre l'Acústica de Figueres va acollir la primera semifinal del concurs Sona9 d'enguany. Escolta els poemes i cançons que van interpretar Miaú, Lakaste i El Fugitiu.

Poesia i música a La Setmana

Fins a l'11 de setembre La Setmana del Llibre en Català s'omple d'activitats literàries

La Setmana del Llibre en Català a més de la narrativa també té present la música i la poesia, tal com es pot comprovar fent un cop d'ull a la programació de l'edició d'enguany. Hi haurà noms com els dels cantautors i músics Cesk Freixas, Pau Romero (en un espectacle amb la narradora i actriu Assumpta Mercader), Pere Vilanova, Celdoni Fonoll, Gabriel Amargant Jazz Trio o Joana Serrat, a més de la participació d'autors molt vinculats al món musical com Roc Casagran o Màrius Serra.

Nova edició del Terra i Cultura

La convocatòria estarà oberta fins l'11 de setembre

El Premi Miquel Martí i Pol que impulsa el Celler Vall Llach torna un any més. Ja fa 9 anys que promou la poesia i la música catalana i cerca el millor poema musicat de la temporada a través del Certamen Terra i Cultura. 

'De poetes, cançonetes': el nou projecte de Toni Xuclà

El maresmenc musica poesia catalana en un disc familiar

D'aquí una setmana s'acaba la campanya de micromecenatge que ha engegat el guitarrista, productor i músic Toni Xuclà per fer possible el nou disc de poesia musicada i familiar. A Enderrock.cat parlem amb ell perquè ens n'expliqui tots els detalls.
Amb el suport de: