Actualitat

La Viquimarató d'enguany es dedica a la música catalana

La iniciativa 'Viquillengua 7x7' pretén ampliar i millorar el contingut de música catalana a Viquipèdia

Per facilitar la documentació als usuaris que s'hi inscriguin, Enderrock donarà accés als darrers 124 números de la revista

Tot aquell qui ho vulgui podrà participar en la redacció de noves peces fins al 12 de novembre

| 08/11/2021 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa
Ja està en marxa la VIII edició de la Viquimarató de la Llengua Catalana, un esdeveniment on els editors en línia de la Viquipèdia es reuneixen per editar i millorar articles de la pàgina. En aquesta vuitena edició, el departament de Cultura, a través de la secretaria de Política Lingüística i l’Amical Wikimedia, ha volgut dedicar el #ViquiLlengua, entre el 5 i el 12, a ampliar i millorar el contingut de Viquipèdia sobre la música en català. 

Aquestes jornades de la Viquimarató estan obertes a tot aquell que hi vulgui participar. Els usuaris que així ho decideixin, podran ampliar els continguts de tots els elements (obres, lletres, músics, estils, corrents, actuacions, enregistraments, etc.), perfils (compositors, intèrprets, cantautors, grups, etc.) i gèneres (coral, cançó popular, cantautor, pop-rock, trap, etc.) musicals de totes les èpoques. Alhora, també es proposa la creació d’articles nous i la traducció dels continguts existents a altres llengües. Aquest any la iniciativa ha volgut impulsar-se des de l'etiqueta #Viquillengua7x7 per així augmentar la participació de voluntaris representatius de tot el domini lingüístic català, i ha arribat fins a Lisboa.

Per facilitar la tasca de documentació als usuaris inscrits a la Viquimarató, Enderrock els ofereix una setmana d'accés gratuït i digital a la revista (dels números que comprenen des del 200 -estiu del 2012-, inclòs, fins a l'actual, 324). La subscripció es pot sol·licitar a través de  dgpl.cultura[@]gencat.cat, sempre que es disposi d'un compte a Viquipèdia (que es pot activar a coordinacio[@]wikimedia.cat).

Un any més, la iniciativa compta amb la implicació dels set territoris de parla catalana: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja d’Aragó, les Illes Balears i el País Valencià. En representació de cadascun, hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Aragó, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Viquipèdia, Viquillengua, Música Catalana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.