Actualitat

La col·lecció d’art de Raimon s’exposarà a Xàtiva

Xàtiva celebra els 60 anys d'«Al vent» amb una gran exposició d'art

| 07/02/2023 a les 17:00h

Raimon
Raimon | Xavier Mercadé
Raimon ha estat una figura molt rellevant, no només de la música catalana sinó de tot l’àmbit cultural. Això ha fet que s’hagi relacionat amb molts altres intel·lectuals i artistes de diferents disciplines. I alguns d’ells l’han obsequiat amb algunes obres que són les que conformen la base de l’exposició 60 anys d’Al vent. La col·lecció d’art de Raimon i Annalisa.


“Per a mi, el més interessant és que no tracta d’una col·lecció d’unes persones que durant tota la seva vida han estat perseguint obres d’art, sinó que és fruit de l’amistat i l’admiració d’altres artistes cap a Raimon”, explica Pablo Camarasa, comissari de l’exposició que es podrà veure del 16 de febrer al 20 de març al Museu de Belles Arts Casa de l’Ensenyança de Xàtiva. Es tracta també de la primera gran acció que fa la Fundació Raimon i Annalisa, l’entitat que gestionarà el llegat del cantant i que tindrà la seva seu definitiva a l’antic monestir de Santa Clara, actualment en fase de restauració.
 

'Raimon' de Joan Miró


A l’exposició hi podrem veure sis obres de Joan Miró, nou d’Antoni Tàpies, vuit d’Andreu Alfaro, sis de Joan-Pere Viladecans, tres de Josep Guinovart, Artur Heras, Manuel Boix i Rafael Armengol, Miquel Barceló, Eduardo Arroyo, José Ortega… fins a un total de 62 obres.

L’exposició es completa amb una col·lecció de cartells d’actuacions de Raimon arreu del món i amb la mostra de reconeixements i distincions més importants que ha rebut el cantant: Gran Prix Francis Carco, Académie Française du Disque, el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, l’Alta Distinció i la Gran Creu de l’Ordre de Jaume I El Conqueridor de la Generalitat Valenciana, el Premi Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, Medalla de la Universitat de València Estudi General, Doctor honoris causa de la Universitat d’Alacant… També hi ha un petit apartat amb fotografies, una de les quals és amb Salvador Espriu i altres mostres de diferents concerts.
 

'Homenatge A Visconti' d'Andreu Alfaro


“Hem volgut incloure el cartellisme i els premis per a contextualitzar l’exposició. Si no coneixes Raimon et pots preguntar per què aquestes persones han fet arribar totes aquestes obres. Bàsicament és per una qüestió d’admiració”, explica Camarasa, que conclou assegurant que 60 anys d’Al vent. La col·lecció d’art de Raimon i Annalisa és l’exposició d’aquestes característiques més important que mai s’ha fet a Xàtiva.

A més, també s’edita un catàleg de l’exposició que inclou textos de Manuel Vicent, Vicenç Altaió, Antoni Batista, Joaquim Nadal i Miquel Alberola, així com la reproducció de les obres exposades.
 

'Inventari de somnis' d'Artur Heras

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, raimon, edrvalencia

COMENTARIS

Desig : visitar l'exposició

Mercè Godall Ricart, 10/02/2023 a les 19:32

He seguit al Raimon tota la vida, i així que vaig saber de la Fundació, i més tard de l'Exposició, vaig decidir que no m'ho perdria.
Voldria saber si l'Exposició quedarà d'una manera permanent a Xàtiva, i si serà possible visitar-la fora de les dates anunciades.
Moltíssimes gràcies! Seguiré amb interès les accions de la Fundació Raimon i Annalisa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.