Verkami

La supersardana de l'any de la Cobla Contemporània i el Quartet Mèlt

La Cobla contemporània inicia la seva campanya a Verkami per publicar dos nous treballs

Lauzeta inicia el seu mecenatge per fer realitat tot el seu univers màgic en un treball discogràfic

| 11/09/2021 a les 14:00h

La Cobla Contemporània amb el Quartet Mèlt
La Cobla Contemporània amb el Quartet Mèlt
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: els dos nous discos que vol llençar la Cobla Contemporània, -La supersardana de l'any i Contemporanis 10-, i el primer treball discogràfic de Lauzeta.

LA COBLA CONTEMPORÀNIA
Amb més de 25 anys d'història a les espatlles, la Cobla Contemporània ha fet tota mena de projectes al llarg de la seva trajectòria. Ara, la formació treballa amb la publicació de dos discs amb propostes ben diferents.

El primer d'aquests es tracta d'editar en format discogràfic el directe de la Cobla amb el Quartet Mèlt a la final del concurs La Supersardana de l'Any. Aquest concurs especial, celebrat a l'Espluga de Francolí, escollia el millor dels guanyadors de les darreres edicions (entre 2004 i 2019) del certamen La Sardana de l'Any. A més d'aquest concert en directe, el disc també inclourà la interpretació a càrrec de la mateixa Cobla Contemporània i la Cobla Jove de Reus de les vuit sardanes finalistes del concurs.

El segon disc, en canvi, s'emmarca dins de la col·lecció Contemporanis, en què la cobla interpreta sardanes de compositors actuals. En aquesta nova entrega (que ja és la desena), s'hi podrà escoltar un total de 14 obres de compositors diferents.


La Cobla Contemporània ha iniciat aquest projecte a Verkami per poder assumir els costos d'edició dels dos treballs. Els micromecenes tindran l'opció d'escollir entre cinc plans de mecenatge i a canvi podran rebre, segons la quantitat aportada, des de l'obtenció d'un dels dos discs fins a un sopar amb tots els components del conjunt.
 
EL PRIMER DISC DE LAUZETA
El duet conformat per Nuria García i Joan Baró es llança a l'aventura del seu primer treball discogràfic després de 10 anys de carrera musical visitant escenaris de tota la geografia catalana. Amb un estil inicial enfocat a la música celta, Lauzeta ha diversificat amb el pas dels anys la seva música, obrint-se a nous horitzons i a moltes altres músiques tradicionals, com ara la catalana. També, arran de la pandèmia, el grup ha diversificat els seus formats i ha obert un canal de Twitch en el qual ofereixen directes de forma habitual.


Per poder fer realitat els seus plans, Lauzeta ha decidit iniciar aquest gran abordatge a Verkami. Amb un total de dotze paquets de mecenatge, el duet ha ideat tot un univers conceptual, que inclou un gran manuscrit de la nau Lauzeta i un nom personalitzat per a cada pla. Les recompenses, segons el paquet de col·laboració, poden ser d'allò més diverses: des de l'obtenció del disc fins a un concert privat, passant per una samarreta del grup o una subscripció exclusiva al seu canal de Twitch.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Quartet Mèlt, La supersardana de l'any, verkami, Cobla Contemporània, La Sardana de l'any, Lauzeta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.