Actualitat

Com serà la música a partir d'ara?

Conversem al voltant del futur de la música amb 6 artistes diferents

Les cançons de casa, impulsades per la campanya MúsicaKm0.CAT

| 10/02/2021 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
Quin és el futur del sector musical i cultural? La pandèmia de la covid-19 ha sacsejat el nostre món i les nostres vides a tots els nivells. I, evidentment, la música no n'és cap excepció. La música en viu ha patit un fort cop a causa de la cancel·lació de la gran majoria de concerts i festivals i això ha transformat les formes en què consumim, distribuïm i gaudim de la música. Per aquest motiu, hem decidit entrevistar sis artistes diferents perquè ens donin l'opinió sobre cap a on s'encara el sector.

L'empordanesa Paula Grande explica que els canvis derivats de la pandèmia ja estan transformant el sector. La precarietat viscuda per molts artistes durant aquest darrer any fa creure Grande que la forma de programar i vendre música canviarà completament. Paral·lelament, Mar Orfila (MürfilaTrezor) també creu que aquests canvis ja estan succeint. La cantant Barcelonina comenta que la pandèmia els ha permès ser més lliures, ja que els artistes ja no estan subjectes a les campanyes comercials i ara poden estrenar els senzills en el moment que vulguin.

Amb una visió una mica més pessimista, David Crespo (Balago), veu difícil la recuperació del sector a curt termini: "Els artistes no viuen de la venda de discos sinó dels directes, i si no hi ha directes, no s'ingressa", explica amb cruesa. També lligat a la música en viu, el baterista d'Els pets, Joan Reig, apunta que la seva forma d'entendre la música és cara a cara. Desitja "poder sortir de la gàbia ben aviat" i poder tornar a tocar i cantar, tant a dalt com a baix de l'escenari.

I a l'altra cara de la moneda, veient el costat positiu de la situació, Marcel Lázara comenta que la situació actual impedeix celebrar els grans concerts i les grans masses que les bandes de més renom acostumaven a moure. I això, està afavorint els petits artistes i els està donant una visibilitat que difícilment haguessin pogut assolir abans de la pandèmia. Per últim, Jazzwoman també anima tot el sector a intentar seguir endavant i a crear nou art, entès com a expressió dels sentiments i com a refugi propi.

Podeu veure el reportatge audiovisual complet aquí sota o a l'Instagram d'Enderrock (@grupenderrock).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Enderrock (@grupenderrock)

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, covid-19, Paula Grande, Mar Orfila, Reportatge, Joan Reig, Balago, marcel lázara i júlia arrey, Jazzwoman

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.