L'empordanesa Paula Grande explica que els canvis derivats de la pandèmia ja estan transformant el sector. La precarietat viscuda per molts artistes durant aquest darrer any fa creure Grande que la forma de programar i vendre música canviarà completament. Paral·lelament, Mar Orfila (Mürfila, Trezor) també creu que aquests canvis ja estan succeint. La cantant Barcelonina comenta que la pandèmia els ha permès ser més lliures, ja que els artistes ja no estan subjectes a les campanyes comercials i ara poden estrenar els senzills en el moment que vulguin.
Amb una visió una mica més pessimista, David Crespo (Balago), veu difícil la recuperació del sector a curt termini: "Els artistes no viuen de la venda de discos sinó dels directes, i si no hi ha directes, no s'ingressa", explica amb cruesa. També lligat a la música en viu, el baterista d'Els pets, Joan Reig, apunta que la seva forma d'entendre la música és cara a cara. Desitja "poder sortir de la gàbia ben aviat" i poder tornar a tocar i cantar, tant a dalt com a baix de l'escenari.
I a l'altra cara de la moneda, veient el costat positiu de la situació, Marcel Lázara comenta que la situació actual impedeix celebrar els grans concerts i les grans masses que les bandes de més renom acostumaven a moure. I això, està afavorint els petits artistes i els està donant una visibilitat que difícilment haguessin pogut assolir abans de la pandèmia. Per últim, Jazzwoman també anima tot el sector a intentar seguir endavant i a crear nou art, entès com a expressió dels sentiments i com a refugi propi.
Podeu veure el reportatge audiovisual complet aquí sota o a l'Instagram d'Enderrock (@grupenderrock).