Actualitat

The Tyets, Crim, Magalí Sare i Sidonie, entre els guardonats dels Premis Altaveu 2023

Maria Rodés, Ultralocal Records, Sidonie i el festival Poesia i + són els altres premiats

Els guardons es lliuren el 7 de setembre a les 20:30 h a Can Massallera

El 34è festival Altaveu s'amplifica amb Maro, Santa Salut i Ferran Orriols

| 01/09/2023 a les 11:15h

The Tyets, Crim, Magalí Sare i Sidonie
The Tyets, Crim, Magalí Sare i Sidonie
El Festival Altaveu ha fet públics els guanyadors dels XXXIII Premis Altaveu. The Tyets, CrimMagalí SareMaria Rodés i Ultra-Local Records hi han estat guardonats, com també ho ha estat Sidonie, amb el Premi a la trajectòria i el festival Poesia i + amb el Premi Alça la veu. Els Premis Altaveu s'entregaran el 7 de setembre a les 20:30h a Can Massallera (Sant Boi de Llobregat), com a preludi del festival. 

L'Altaveu ha decidit premiar el duet mataroní The Tyets per la seva capacitat per "connectar amb el públic jove i altres generacions mitjançant melodies contagioses i propostes musicals contemporànies". Del quartet de punk-rock tarragoní Crim, el festival n'ha destacat el seu so distintiu que combina el punk amb el rock, el hardcore i el mètal, i que també reflecteix les realitats de la societat actual.


Una de les altres premiades ha estat la cantant de Cerdanyola del Vallès Magalí Sare, de qui l'Altaveu se n'ha reconegut la seva sorprenent intuïció artística i l'habilitat per fusionar gèneres musicals. També serà guardonada la barcelonina Maria Rodés, de qui s'ha valorat la seva capacitat per transcendir fronteres i la seva profunditat lírica. Més enllà dels artistes, la botiga de discos del Poblenou Ultra-Local Records també ha estat distingida per esdevenir "un gran centre de trobada d'amants de la música".


Finalment, el Premi a la trajectòria se l'ha endut el trio barceloní Sidonie, que enguany celebra 25 anys de carrera. Per la seva banda, el Premi Alça la veu, que valora l’expressió en el món cultural, ha estat per al Poesia i +, un festival amb una mirada interdisciplinària que programa tant músics com poetes, artistes audiovisuals o actors en un gran espai de trobada.


 

LES VEUS DE L'ALTAVEU 2023

El Festival Altaveu se celebra del 8 al 10 de setembre pels carrers i les places de Sant Boi de Llobregat amb un cartell divers que inclou artistes de diferents estils, tant locals com d'indrets ben diferents del món. El dia 8 hi tocaran artistes com Ferran Orriols, Maro, Jupiter & Owkess, mentre que el dia 9 serà el torn de Santa Salut i Mariola Membrives. Finalment, el diumenge 10 es podrà escoltar al festival Kris Tena i Álvaro Luna, de la programació emergent 'Descobrint Altaveu'.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Altaveu, actualitat, The Tyets, Crim, Magalí Sare, Ultralocal Records, Maria Rodés, Sidonie, Poesia i +

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.