Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 29/10/2015

Mort al mar

 


Mort al mar. I a la terra, impotència i sensació de viure enmig de la merda. L’horitzó del Mediterrani s’imagina com un bressol de vida i acaba sent un gran encefalograma pla. Ahir 28 d'octubre van morir al menys cinc xiquets quan va naufragar la barca de fusta en què navegaven, prop de l’illa grega de Lesbos.

Ni els governants cínics d’Europa ni la gent anestesiada que els hem votat no estem a l’altura d’aquests nens i els seus pares. Què deu sentir una persona que s’endinsa al mar per jugar-se la vida amb els seus fills? És un horror que no podem imaginar si no el vivim. Com ha de parlar d’això un mitjà de comunicació dedicat a la música popular del Mediterrani? No ho sé. Potser recordant alguns dels desolats versos que Joan Soler Amigó va escriure com si fossin onades per a l’àlbum Mar Mur, compartit amb els músics Maurizio Martinotti, Jordi Fàbregas i Toni Torregrossa.

...

Tots els nàufrags tenen el nom / escrit només a l’aigua.

D’una riba clara / vers una quimera / i en la nit més llarga, / una incerta espera.

Fèieu ales dels rems, / de l’esperança, vela.

...
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi Martí Fabra

Periodista d'Enderrock, 440Clàssica i Sons de la Mediterrània. Col·labora als programes de Ràdio 4 Tradicionàrius i Club Trébol. Escriu el bloc Històries del sud

Altres articles d'aquest autor
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]