Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 02/04/2014

Força Hospi

Estic fart que l’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat catalana en nombre d’habitants i la més densament poblada, aparegui retratada als mitjans de comunicació com un submón aliè a Catalunya; un cos estrany en la societat catalana del qual només es parla a les pàgines de les desgràcies o a les de les anàlisis electorals. L’única pregunta que els periodistes semblen fer-se respecte als ciutadans de l’Hospitalet és: "Què votaran?"
Però no. Als barris de l’entranyable ciutat obrera hi passen coses. Els concerts que el festival BarnaSants hi organitza cada any podrien ser-ne l'exemple més constant; el projecte de la futura Nau Mistral'H, un dels de més envergadura. I n'hi ha dos més que jo vaig descobrir el cap de setmana passat no a l'Hospitalet, sinó a la vila de Gràcia: el divendres, Latino –sol, sense el seu grup Los Llobregantes– ambientava el primer festival de rumba catalana Barrufest, a l'espai La Fontana, amb les seves cançons entre la rumba i la bossa, plenes de reivindicacions, ambients suburbans i frankfurts de cantonada. I al CAT, el diumenge, es presentava en el marc de la darrera matinal folk del Tradicionàrius la colla de ministrils de l'Escola de Música i Centre de les Arts de l'Hospitalet; gralles, trompetes, timbals... un grup entusiasmant dirigit per un històric del folk català, Eduard Casals, que va interpretar un repertori per sucar-hi pa, del refinat pasdoble vallesà "Dolors de Munt" d'Enric Montsant al vals-jota "El tremendo". Va ser tremendo.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi Martí Fabra

Periodista d'Enderrock, 440Clàssica i Sons de la Mediterrània. Col·labora als programes de Ràdio 4 Tradicionàrius i Club Trébol. Escriu el bloc Històries del sud

Altres articles d'aquest autor
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]