Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 29/06/2016

Un altre cantant assassinat

 
El passat 22 de juny van assassinar a trets el cantant Amjad Sabri a la ciutat de Karachi, la més poblada del Pakistan. Segons informa l'agència Reuters, dos homes en motocicleta van disparar contra el músic, una figura molt popular al seu país i un dels millors representants de la tradició qawwali.

El qawwali, gènere de música devocional vinculat al sufisme, és una música que no deixa indiferent, com bé sap tot aquell que ha pogut veure, a Barcelona, artistes tan poderosos com Nusrat Fateh Ali Khan o Faiz Ali Faiz. Veus que arriben a límits increïbles, recolzades en cors encoratjadors i en el coixí ondulant de l'harmònium.

Un portaveu dels talibans paquistanesos va reclamar l'autoria de l'assassinat de Sabri, integrant d'una llarga nissaga de músics vinculats a aquesta rica tradició que els talibans consideren una música blasfema.

Un altre cantant de música popular assassinat. Com Jorge Cafrune, que va morir cavalcant; com Cheb Hasni, que només cantava cançons d'amor, i com tants altres.
 
Amjad Sabri

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi Martí Fabra

Periodista d'Enderrock, 440Clàssica i Sons de la Mediterrània. Col·labora als programes de Ràdio 4 Tradicionàrius i Club Trébol. Escriu el bloc Històries del sud

Altres articles d'aquest autor
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]